Qui ens visitarà…

Xavier Sarrià i Batlle es un escriptor i músic valencià i membre fundador del grup Obrint Pas. Prèviament formà part de la creació Tant Se Val. Amb només 15 anys va conduir el programa de rock en català “El Celobert” de Radio Klara. Fou un dels fundadors del segell musical autogestionat 45 Revolucions.
Posteriorment, fou un dels impulsors així com redactor del periòdic independent L’Avanç, on era coordinador de la secció internacional. Ha estat col-laborador de Catalunya Radio i L’Accent. El 2008 va publicar el seu primer llibre de ficció Històries del Paradís. El 2009 va participar en el llibre Ara, País Valencià. El 2010 va publicar el conte Quaranta-tres al suplement “Quadern” del diari el Pais. El 2012 va guanyar el premi Ovidi a la millor lletra de canço per “Al País de l’Olivera” inclosa al disc coratge. Al 2014 va publicar la novel-la Totes les cançons parlen de tu a l’editorial Sembra Llibres que ell mateix va fundar juntament amb Joan Carles Girbés. El seu grup, Obrint Pas ha participat en nombroses ocasions com a cap de cartell del Feslloch, el millor festival de música en valencià del país. El dissabte 17 d’octubre de 2015 farà una conferència sobre “Musica en valencià, patrimoni cultural” i a continuació una xicoteta actuació, dins del marc de les Jornades.image
Vicent torrent és un musicòleg valencià, més conegut per la seua obra com a intèrpret de música tradicional amb el conjunt Al Tall.

Llicenciat en magisteri i músic autodidacte, de 1968 a 1972 va formar part (junt amb elsgermans Julio i Tico Balanzà) de l’EquipValència-Folk, en el qual va començar a investigar en la tradició musicalvalenciana; en desfer-se eixe conjunt, l’any 1975 va fundar Al Tall junt amb Miquel Gil, Manolo Lledó i Manolo Miralles, est últim i Torrent els únics membresfundadors que continuen activament en el grup: Torrent, a banda de participar en la selecció i l’adaptació dels temes, és l’autor de la majorpart de les lletres originals, entre les quals TioCanyao les del Quan el mal ve d’Almansa….
L’any 1986 va presidir el jurat del Concurso Nacional de Música Folk convocat pel Ministeride Cultura i va ser nomenat president de l’Associació de Músics i Cantants Valencians. En 1989 va publicar La música popular, un breuassaig sobre les diferents realitzacionsvalencianes de la música tradicional, fruit de la seua experiència com a intèrpret i de la seuallabor d’investigació i divulgació des de laConselleria de Cultura, RNE o els Tallers de Música Popular, dels quals va sorgir els discs de la Fonoteca de Materials. En 1992, durantun recés del grup, va publicar el seu únic disc en solitari, Rosa perduda, compost per cançonsque se n’eixien de la línia dels Al Tall en el contingut, més íntim. El 2004 va rebre el Porrotd’Honor de les Lletres Valencianes de Silla.
A banda de la discografia d’Al Tall també ha editat, La música popular i Rosa perduda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s