Avaluació de les XIX Jornades Culturals de la Plana de l’Arc

El passat divendres 24 d’octubre en la Casa de Cultura a les 20h, es va reunir una part dels membres de la Comissió Organitzadora de les XIX Jornades Culturals de la Plana de l’Arc. Una vegada finalitzades les XIX Jornades i després de 3 dies intensos, plens d’emocions, nervis, riures i treball ,molt de treball la valoració de les Jornades és molt positiva, ha segut una experiència molt enriquidora.

SAMSUNG

Partint de la premissa de la complexitat d’un esdeveniment d’aquestes característiques: unes jornades culturals, organitzades cada 10 anys i que engloben a la comarca de la Plana de l’Arc, on s’inclouen deu municipis i acudeix un públic molt heterogeni. Amb una xifra d’assistents flexible, que fluctua d’una edició a l’altra. Complexitat agreujada pel desconeixement i la inexperiència a l’hora d’organitzar estes jornades per part d’aquesta Comissió. Desconeixement minorat, en part, per la col·laboració d’alguns dels membres de l’associació Foc i Tropell (col·lectiu encarregat d’organitzar l’edició anterior en Vilanova, l’any 2004).

Davant totes aquestes dificultats, la resposta dels membres de la Comissió organitzadora, així com dels veïns i veïnes que han col·laborat de manera voluntària, ha segut admirable. Des dels inicis en l’adequació de la infraestructura necessària, en la decoració de l’espai, en la preparació dels materials. Fins arribar al desenvolupament de les Jornades: els “apaga-focs” donant solució als imprevists, la resposta de la Comissió gastronòmica front a les dificultats d’última hora, la implicació dels vilanovins i vilanovines en la més que ambiciosa obra de teatre de carrer, etc.

Els resultats sobre els objectius que ens havíem marcat, varien en el grau d’assoliment.  L’objectiu  d’intentar involucrar a la gent  jove s’ha aconseguit en part. Tot i que molts dels membres de la Comissió organitzadora eren veïns i veïnes menors de 30 anys, l’associació de joves no ha tingut una representació variada dins de la Comissió Organitzadora. Hem aconseguit organitzar activitats que tinguérem un clar enfocament de futur (les dues taules redones: Aeroport i Fracking), d’altres amb un marcat sentit autocrític o d’avaluació (les enquestes i l’assemblea) i remarcar el sentiment de comarca amb actes de caire supra-local o comarcal (exposició de XIX edicions de Jornades, la degustació gastronòmica).

Fent un anàlisi en profunditat, trobem aspectes que cal millorar. Com per exemple: el compliment de l’horari establert, una millora en el procés de matrícula (on-line), treballar més la comunicació i la relació amb els altres municipis inclosos en la Comarca o fer arribar les jornades a més veïns i veïnes (traient al carrer actes i xerrades) fent-los partícips de les mateixes.

A mode de conclusió, ens hem adonat que hi ha coses que millorar i treballar per aconseguir vertebrar el territori i consolidar la comarca de la Plana de l’Arc. Han segut unes jornades on s’ha incidit més en fer “Municipi” que en fer “Comarca”. Si més no, cal recalcar que sense el treball dels col·laboradors, veïns i veïnes que de manera anònima ens han ajudat, aquestes jornades no hagueren segut possible. A tots aquelles persones (residents i visitants) que han fet possible aquestes XIX Jornades culturals de la Plana de l’Arc: gràcies!

Comissió Organitzadora de les

XIX Jornades Culturals de la Plana de l’Arc

a Vilanova d’Alcolea

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s