La dona rural, protagonista en la jornada inaugural

El divendres 17 d’octubre tindrà lloc la inauguració de les Jornades Culturals de la Plana de l’Arc, a partir de les 18:30h a càrrec del vicerector de cultura, extensió universitària i relacions institucionals de la Universitat Jaume I, el Sr. Wenceslao Rambla Zaragozá. A continuació i de mà de Vicent Pitarch, les Jornades rendiran un afectuós homenatge al recentment desaparegut company Pere Enric  Barreda.

En esta primera sessió de les Jornades, tindrem com a protagonista la veu de les dones i més concretament la veu de les dones del món rural.  Tenint en conter que el proper 15 d’octubre serà el Dia Internacional de la Dona Rural, proclamat per l’ONU en la resolució Nº A/Res/42/936, per aquest motiu, contarem amb la ponència  titulada “La dona rural a través del cinema”, a càrrec d’Aïda Antonino Queralt. Aïda és llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de València i a realitzat el Màster en estudis de cinema i audiovisual contemporanis en la Universitat Pompeu Fabra.

Tot seguit, podrem gaudir de la premier del Documental “Dones Vilanovines”. Documental que han realitzat els joves de l’Associació de Joves AVIA, on ens mostraran les històries i els testimonis en primera persona d’aquelles dones que han viscut o viuen en el municipi de Vilanova i que amb el seu treball i dedicació han fet possible el creixement d’aquest poble.

logo Docu Dones Vilanovines

Tancarà la jornada, la inauguració de l’Exposició “1996-2014. Dinou edicions de Jornades Culturals a la Plana de l’Arc”, on farem un recorregut històric pel camí fet durant 19 edicions de la Jornades Culturals de l’Arc. Finalitzarem la jornada amb una degustació de productes típics de la comarca de la Plana de l’Arc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s